10.12.2019

Dron-ambulancë: Shpikja e re që mund t’ia shpëtojë jetën miliona njerëzve (Foto/Video)

4 Janar 2017

Në disa zona rurale, njerëzit shpesh detyrohen të presin për orë të tëra për tretman mjekësor.

Por me dron-ambulancën e re që është dizajnuar, ky problem në mënyrë rrënjësore do t’ua zgjidhte njëherë e përgjithmonë problemet njerëzve, transmeton Telegrafi.

Koncepti i ri i këtij dron-ambulancë nuk ka nevojë për pilot, dhe falë hapësirës së vogël mund të aterroi në rrugë të ngushta dhe terrene malore, për dallim nga helikopterët gjigant që një gjë të tillë nuk mund ta bëjnë.

Ky dron-ambulancë është dizajnuar nga kompania Argodesign në Austin, Teksas.

Mark Rolston, bashkëthemelues i kompanisë, ka deklaruar se ky koncept do të mund t’ua shpëtonte jetën miliona njerëzve.