20.04.2019

Afrika po ndahet në dysh, kenianët largohen nga shtëpitë (Foto)

7 Prill 2018

Një e çarë e madhe është krijuar në Kenia, 48km larg kryeqytetit Nairobi. Kjo ka bërë që banorët e fshatit Mai Mahiu tëlargohen e të braktisin shtëpitë e tyre.

Mendohet se e çara është krijuar ngaaktiviteti sizmik dhe erozioni i shkaktuar nga reshjet e dendura të shiut.

Gjithashtu, e çara e madhe ka shkaktuarshëmbjen e një pjese të autostradës Nairobi-Narok dhe shkaktoi lëkundje tëmëdha në zonë.

Shkencëtarët thonë se pas një milion vitesh,Afrika mund të ndahet në dysh.