24.05.2019

Aeroporti fantazmë i Qipros – FOTO

8 Qershor 2018

I gjendur pranë Nicosia, kryeqytetit tëQipros, ky aeroport është mbyllur në vitin 1977, 3 vite pas grushtit të shtetitnga nacionalistët grekë dhe ndërhyrjen ushtarake turke.

Aeroporti ndërkombëtar i Nicosia, dikur fushaajrore kryesore e Qipros ka marrë pamjen e një vendi “fantazmë” pasi ështëmbyllur për pasagjerët për 44 vite.

Fusha e aviacionit u braktis pas arritjes sëarmëpushimit në 1974, e deri më tani askush nuk është kujtuar për të duke ukthyer tërësisht në rrënoja, duke mbetur si një relike e luftës brenda ishullitnë vitet ’70.