13.12.2019

Koktej me shalqi

21 Korrik 2017

Përgatitet shpejt, por shijen nuk do ta harroni për shumë gjatë.

Përbërësit:

▪ Shalqi i prerë në copa
▪ 50 cl vodka
▪ 1 lugë sheqer pluhur
▪ Akull i grimcuar
▪ 1 copë shalqi për dekor

Përgatitja:

Fillimisht, merr shalqirin, vodkën dhe sheqerin dhe futini në një blender për 10 sekonda, deri sa shalqiri të bëhet i lëngshëm.

Më pas, shto akullin, dhe përzieji të gjithë përbërësit për pesë sekonda.

Zbukurojeni gotën me një copëz shalqi të freskët, dhe shërbejeni të ftohtë.