24.10.2016
19 °Prishtinë
22 °Tiranë
19 °Shkup
16 °Prizren
18 °Gjakovë
16 °Pej
18 °Mitrovicë
18 °Ferizaj
19 °Gjilan
18 °Therandë

Reklama

Foto Lajm
Një ekspozitë e veçantë është vendosur në Sheshin Skënderbeu në Prishtinë, ku janë ekspozuar fotografi që shfaqin vuajtjen njerëzore gjatë luftërave, përfshi edhe luftën e fundit në Kosovë.
Rruga Edmond Hoxhaj në Prishtinë u la në këtë gjendje pas ndërhyrjes së Ujësjellësit për të ndërruar gypin e kanalizimit, intervenim që erdhi gati pas një muaji të bllokimit të tij dhe rrjedhjes së ujërave të zeza mbi rrugë.
Mbeturinat e shpërndara dhe trotuari i demoluar që shihet në foto ndodhen vetëm 100 metra nga Sheshi Nënë Tereza – Prishtinë, respektivisht në rrugën Universiteti. Komuna duhet të ketë një arsyetim edhe për këtë gjendje?
Një ‘obelisk’ i zi me emrat e 116 fëmijëve të zhdukur në Kosovë gjatë luftës është vendosur në qendër të Prishtinës me rastin 30 gushtit Ditës Ndërkombëtare të të Zhdukurve.
Djali i plagosur sirian në foton pikëlluese, e cila tronditi botën "pasi nuk derdhi një lot të vetëm" theu këtë pamje, në momentin që u ribashkua me nënën e tij./Daily Mail/