23.06.2011/15:30 - E Enjte0

MBPZHR paguan subvencionet për mbjelljen e grurit

PRISHTINË - Ministria e Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural njofton se është ekzekutuar pagesa direkte në vlerë prej 3,154.125 euro për mbjelljet vjeshtore të grurit, nga e cila do të përfitojnë 8224 fermerë.

Në njoftimin e MBPZHR-së thuhet se nga 10953 fermerë, sa kanë aplikuar për këtë mbështetje, vetëm 8224 fermerë i kanë plotësuar kriteret dhe kanë arritur të përfitojnë nga 100 euro për hektarët e mbjellë me grurë.

Shprehur në sipërfaqe është aplikuar për gjithsej 46.165 hektarë të mbjellë me grurë, mirëpo fermerët kanë përfituar vetëm për 31541 hektarë, ngase pas kontrollit administrativ dhe kontrollit në shkallën 100 % në terren, kjo sipërfaqe është zvogëluar për rreth 32%.

Për deklarim të të dhënave në mënyrë të rrejshme janë përdorë sanksione për gjithsej 1982 hektarë, ndërsa në procesin e shqyrtimit janë edhe rreth 200 ankesa të fermerëve.

Për dallim nga viti i kaluar, numri i aplikacioneve nga 5467 fermerë dhe mbështetja financiare nga 2.1 milionë është rritur në mbi 50% dhe kjo mbështetje do të vazhdojë të rritet edhe më shumë në vitet e ardhshme./KosovaOnline/

Komente 5

Naser27.10.2014/13:02

Leshoni subvencionet e patates , ashtu ky vit ka qene i vdekur ...

qamili18.08.2014/21:40

ooo ministri aka bugjet per kit vit a jo se jan lodh farmert

malishev18.08.2014/21:38

Kur pi nshojn paret

esati17.07.2014/16:47

kur doni mej nshu peret per subvencionet e grurit

driilon12.07.2014/23:40

kur doni mi shlu subencionet e grurit ne viti

Komento: