26.08.2011/00:09 - E Premte1

Nigeri: Shtëpi me shishe plastike

Në Nigeri shtëpia e vërtetë është bërë nga shishet plastike. Principi është i thjeshtë dhe efektiv: shishe bosh të mbushur me rërë dhe mbetje rrënojash, që përputhen me njëra-tjetrën dhe pastaj murosen me baltë dhe mallter.

Ndërtimit fiksohet me tela/kabllo najloni. Ndërtuesi ishtëpisë, marangozi Andreas Fruze në këtë mënyrë, dëshiron të mbrojë mjedisin dhe të ofrojë një perspektivë për njerëzit që jetojnë në varfëri.

Andreas Fruze për këtë shkak dhjetë vjet më parë themeloi kompaninë ECO-TEC në shtetin e Amerikës Qendrore, Honduras.

Kompania deri më tani ka ndërtuar në më shumë se 50 vende në të gjithë botën. Këto ndërtesa i mbijetojnë tërmetit me magnitudë 7.3 gradë Richter.

Megjithatë, reagimi në projektin e Fruzeov ishte i përmbajtur zakonisht. Njerëzit vështirë se mund të besojnë faktin se projekti do të funksionojë. Por Fruze thotë se skepticizmi shpesh zgjon kureshtje.

Fruze një vit më parë vendosi që një projekt të ngjashëm të fillojnë në Afrikë. Në Ugandë, ai ndërtoi një rezervuar uji. Së bashku me Shoqatën për Zhvillimin e Enrrgjisë të ripërtërishme filloi një projekt të ri në Nigeri.

Komento:Lajmet Tjera

    Reklama Juaj

    Kursi Valutor

    Njoftime/Konkurse